top of page

OP DE CAMPING

Plage suveillée
Pêche Lac de Feyt
Tennis Domaine de Feyt
Spectacle au lac de feyt
Terrain de Pétanque
LE LAC DE FEYT

De camping ligt direct aan het Meer van Feyt en er is een directe toegang naar het zandstrand. Op het afgebakende strand met opblaas speeltoestellen zijn in de twee zomermaanden toezichthouders aanwezig die zorgen voor uw veiligheid. Het zeer langzaam aflopende strand zorgt dat ook de allerkleinsten veilig kunnen pootjebaden.
Om het meer op te gaan, kunt u hier kano's en kajaks huren, of 'stand-up paddelen'. Ook kunt u vlak over het water ‘roetjsen’ met een enorme roetsj-kabelbaan van el 130 meter lang! 
Direct vanaf de camping en vanaf diverse plaatsen in de directe omgeving kunt u vertrekken voor een heerlijke wandeling, een fietstocht of een ritje op een paard. Gedurende de hele week kunt u deelnemen aan sportieve activiteiten onder professionele begeleiding.

VISSEN

De Vallei van de Dordogne is een paradijs voor vissers. Liefhebbers van vliegvissen komen hier zeker aan hun trekken. Ontdek ook de fokkers van 'vishanen', waarvan de veren worden gebruikt voor het lokaas voor forel en vlagzalm.
​Het Lac de Feyt heeft een speciaal parcours (tweede klasse) om 's nachts op karpers te vissen!
​Viskaarten zijn te koop aan de receptie van de camping.

JEU DE BOULES

Een Franse camping is geen Franse camping zonder jeu-de-boulesbaan. De onze zijn zeer groot én verlicht. Overigens heet jeu de boules (ballenspel) in Frankrijk Pétanque! 

TENNIS

Aan de ingang van de camping vindt u twee recent vernieuwde tennisbanen die per uur worden verhuurd. Rackets en ballen zijn aanwezig. Informatie bij de receptie.

ZOMERACTIVITEITEN

In juli en augustus worden concerten, paardenspektakels, barbecueparty’s en andere activiteiten georganiseerd. Gratis!

DICHTBIJ DE CAMPING

Argentat
Via Ferrata
Barrage du chastang
Jardins de Sothys
gabarre beaulieu
Les Tours de Merle
ARGENTAT

Dit havenstadje aan de Dordogne heeft altijd voordeel gehad van zijn strategische ligging op het kruispunt van de drie regio's Limousin, Auvergne en de Midi-Pyreneeën. De handel kwam hier samen en werd  via de rivier verder vervoerd. De bekende kades aan de rivier getuigen nog altijd van deze oude tijden.  
Met name de tijd van de 'gabares' heeft Argentat gemaakt tot wat het nu is. Op deze platschuiten, die op de kade zelf werden gebouwd, werden houten 'carassonnes' (steunstokken voor de wijnstruiken), en merrains (duigen voor de wijntonnen) over de Dordogne naar Bordeaux vervoerd. De bemanning verkocht de handel én de boot zelf, als brandhout, en kwam te voet terug om opnnieuw te beginnen. 

DE TUINEN VAN SOTHYS

Een wandeling door de 'Jardins de Sothys' is een ontdekkingstocht door  een veelvoud van sferen. Elke tuin heeft zijn eigen uitstraling die  zowel de zintuigen als de geest prikkelt. De verschillende thematische tuinen zijn sublieme voorbeelden van tuinarchitectuur, met bijvoorbeeld een Japanse tuin, een rozencollectie, een veentuin...
De 'jardins sensoriels', de zintuiglijke tuinen, zijn een beleving op zich. De geurtuin, de fluwelen tuin, de witte tuin en de zonnetuin laten uw gedachten afdwalen, dromen en ontspannen. U ontsnapt even uit de werkelijkheid.

LES TOURS DE MERLE

In een landschap van diepe en dicht beboste dalen, liggen de Tours de Merle. Dit middeleeuws kasteelcomplex bestaat uit  zeven torens die zijn gebouwd in de 12de en 13de eeuw. Elke toren had in die tijd zijn eigen kasteelheer!

ESCAPADE NATURE

Escapade Nature Pays d’Argentat is een organisatie die een heel scala aan sportieve activiteiten voorstelt. Dat gaat van kanoverhuur, stand-up paddle en canyoning op het water tot Via Ferrata en bergwandklimmen in de heuvels en kloven rond de Dordogne. 
Dit alles wordt begeleid door een team van gediplomeerde kwaliteitsmensen, het hele jaar door!

DE STUWDAM VAN CHASTANG

Vlakbij de camping ligt de 'barrage du Chastang'. Deze stuwdam is 79 meter hoog en is tussen 1947 en 1952 gebouwd om elektriciteit op te wekken. Het is de eerste van de 'nieuwe generatie' stuwdammen van na de tweede wereldoorlog. De drie generatoren kunnen samen energie opwekken voor het huishoudelijk gebruik van een stad van 100.000 inwoners.
U kunt de stuwdam bezoeken met een gids die de werking van de waterkrachtcentrale zal uitleggen. Uw bezoek gaat tot diep in de stuwdam zelf en eindigt in een bezoekerscentrum waar u meer leert over de stuwdam en het opwekken van energie. Hier is ook een nederlandstalige audiogids beschikbaar. 
Verplicht aanmelden van te voren. 


EEN TOCHTJE MET DE GABARE

De gabare van Beaulieu draagt de naam van de laatste twee smokkelaarsters die aktief waren op de Dordogne: "Adèle et Clarisse". Deze traditionele platschuit werd in 2002 nagebouwd met de techniek van de 19de eeuw, op de kade van Beaulieu. 
U kunt zelf mee op de "Adèle en Clarisse" voor een rondvaart van een uur en een kwartier. Aan de hand van de verhalen van de gids leert u de geschiedenis van de handel op de Dordogne en het leven van de 'gabariers'.

EEN BEETJE VERDER VAN DE CAMPING

ROCAMADOUR
Gouffre de Padirac
Collonges-la-Rouge
ROCAMADOUR

Dit dorpje ligt tegen een steile helling aangeplakt en is al sinds de middeleeuwen een belangrijke bedevaartplaats. Het is een van de belangrijkste toeristische hoogtepunten van Frankrijk. Rocamadour is een uitdaging van de evenwichtskunst met zijn steile trappen, hellingen en hoogteverschillen. Een must! 

COLLONGES LA ROUGE

Een bijzonder dorp met de eretitel «Eén van de mooiste dorpen van Frankrijk». Het dorp is geheel gebouwd van rode zandsteen en ligt in een prachtig groen heuvellandschap. Ontdek het dorp met zijn prachtige huizen, terrassen en gezellige winkeltjes. Of maak een wandeling in de mooie omgeving. Het dorp is ook een etappe op de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella.

GOUFFRE DE PADIRAC

Wereldberoemd: de grootste 'gouffre' van Europa. Een gouffre is enorm grote kuil in de aarde, het is in feite een grot waarvan het plafond is ingestort. Die van Padirac is extra speciaal vanwege de ondergrondse rivier. Op 103 meter onder de grond stapt u in een bootje en ontdekt een bijzondere onderaardse wereld van immense zalen met een adembenemende schoonheid.​
Koop van te voren uw toegangskaarten op Internet en voorkom lange wachttijden.

bottom of page